top of page

Alkotók

ARPI.jpg

IVÁNYI ÁRPÁD

művészeti vezető

 

rendező, látványtervező, szerző, grafikus

2002-ben szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakán. Azóta dolgozik hazai és külföldi produkciókban a film, színház, televízió, és a belsőépítészet különböző területein mint rendező, látványtervező, díszlet-jelmeztervező és grafikus.

 

A színházcsinálás egész korai éveire nyúlik vissza, amikor is a Magyar Metodista Egyház berkein belül saját színi társulatot alapított, előadásaikkal számos magyarországi egyházi rendezvényen felléptek, és turnéztak.

 

Az egyetemi éveket követően olyan neves látványtervezők mellett dolgozott film díszlettervezőként, mint Keith Wilson, Andrew Laws, vagy a számos nívós díjat és jelölést besöpört Ridley Scott által gyártott Tv-sorozatban, a The Company-ban.

 

2013 óta gyakorta dolgozik az azóta világhírt is magáénak tudó Recirquel Újcirkusz Társulatban, többek között vezető látványtervezőként közreműködött a FINA Záróceremóniájában.

 

Számos színházi tervezése mellett a 2021-es és 2022-es állami augusztus 20-i tűzijáték művészeti rendezése is az ő nevéhez fűződik, a Tortúra és Fat Pig rendezése pedig a Karinthy Színház egyik legsikeresebb, jelenleg is műsoron tartott produkciói.

Bővebben:

www.ivanyidesign.com

BARNI.jpg

RÉTI BARNABÁS

művészeti vezető

 

rendező, színész, szerző

2003-ban végzett a Shakespeare Színművészeti Akadémián, Málnay Levente és Igó Éva osztályában, majd rövidebb ideig New Yorkban, a New York Film Academy-n tanulta a színészmesterséget. Már akadémistaként kapott kisebb szerepeket nemzetközi filmprodukciókban, melyekben olyan rendezőkkel is dolgozhatott, mint Peter Greenaway és Szabó István, ám a nagyközönség a Barátok közt főszereplőjeként ismerte meg. Három évig játszott a népszerű szappanoperában, mellyel párhuzamosan saját színházi társulatot alapított és előadásokat rendezett.

 

Több színházi és filmes szerep után, sikerei csúcsán hat évre Londonba költözött, ahol tovább képezte magát, és nemzetközi karrierépítésbe kezdett. Jelenleg is angol managementtel dolgozik és a hazánkban forgó nagyobb amerikai produkciók mellett, többször kap nemzetközi felkéréseket is.

 

Színészi munkái és rendezései mellett színésztrénerként és színésztanárként is dolgozik, foglalkozik angol nyelvű darabok fordításával, színpadi adaptációk készítésével, valamint casting asszisztensi munkákat is vállal. 

 

Pályája során olyan sztárokkal dolgozott, mint Tom Cruise, Brad Pitt és Anette Benning, főszerepet játszott az angol Sky Vision Killers c. sorozatában és nemrégiben a Gyilkosság az Orient Expresszen angol hangjáték változatában Tom Conti és Sophie Okonedo partnereként, mely azóta is bestseller az Amazon letöltési listáin. Ő kölcsönzi hangját a Manhattenben található Kossuth Lajos szobornak is, mely a Talking Statues project keretében angolul és magyarul is üdvözli a látogatókat. A Betone Stúdió és a Generali Magyarország Egyszer lent c. podcast sorozatának házigazdája.

Bővebben:

www.barnabas-reti.com

bottom of page