top of page

Rólunk

Árpi_Barni_01.jpg

A Budapest Playhouse hazánk új, független kreatív alkotóműhelye, mely Iványi Árpád látványtervező-rendező, és Réti Barnabás színész-rendező vezetésével folytat produkciós tevékenységet. Először a 2009-es, teljesen önerőből létrehozott Tortúra c. produkcióban álltak össze, mely a Bakelit Multi Art Center kicsi, underground játszóteréből került a népszerű Karinthy Színház színpadára, ahol azóta is teltházas közönségsikert produkál. Színházi alkotótevékenységüket Negyednégy Színház, később Noir Színház néven folytatták. Számos sikeres produkció után most elérkezettnek látták az időt, hogy más színházak vagy produkciós irodák szárnyai alól kilépve, önálló brandet alkossanak: így jött létre a Budapest Playhouse alkotóműhelye. Jelenleg az Egy különleges nap c. produkciójuk látható az ország különböző játszóhelyein, Dobó Kata, Réti Barnabás és Nagy Mari főszereplésével, valamint a Balázs Andrea főszereplésével futó FAT PIG c. szatíra, a Karinthy Színház színpadán.

 

MANIFESTO

A történeteknek varázsereje van, olyan hatalma, mely az emberiség kezdete óta formálja világunkat. Ahogyan az sem mindegy, milyen történetet mesélünk önmagunknak és másoknak saját létünkről, úgy az sem, milyen történeteket mesélnek nekünk, hiszen minden erős gondolat valósággá válik, ha kitartóan ápoljuk. Alkotói megközelítésünk szerint produkcióinkban mindig a történet az első. Minden más részlet, rendezői koncepció, stílus, hangvétel ebből a történetből következik.

 

Előadásaink az emberi kondícióról szólnak. Nem minőségi bulvárt vagy művésszínházat csinálunk, történeteket mesélünk. Lelki igazságokra törekszünk, nem célunk kritikai trendektől vagy színházi koncepcióktól függni. Történeteink kérdéseket tesznek fel, elgondolkodtatnak, soha nem kioktatnak. Politikailag függetlenek vagyunk, nem formálunk véleményt a nézőik helyett. Előnyben részesítjük az univerzális emberi kérdéseket körüljáró műveket, de az aktuális történésekre, korunkra jellemző problémákra is reagálni szeretnénk.

Küldetésünk olyan előadások, produkciók és kulturális események létrehozása, melyek értékelik és ünneplik az embert, az emberi létet. Elsődleges fontosságúnak tartjuk, hogy edukáló hatású művészi értékeket állítsunk elő.

 

EGYÉB TEVÉKENYSÉGEK

 

Tevékenységeink között elsősorban a színházra fókuszálunk, de hasonló figyelmet szentelünk a filmötleteink fejlesztésére és scriptek, treatmentek készítésére, szakmai workshopok szervezésére, kulturális események és rendezvények megvalósítására. Az elmúlt években több nagy formátumú rendezvény sikeres lebonyolításában vettünk részt, tehetséges alkotók közreműködésével. Műhelyünk a látványtervezés, jelmeztervezés - és kivitelezés, dekoráció, berendezés és kellékezés területén is felvértezve áll a lehetőségek előtt.

 

“A történeteknek varázsereje van, olyan hatalma, mely az emberiség kezdete óta formálja világunkat. Ahogyan az sem mindegy, milyen történetet mesélünk önmagunknak és másoknak saját létünkről, úgy az sem, milyen történeteket mesélnek nekünk, hiszen minden erős gondolat valósággá válik, ha kitartóan ápoljuk.”

Budapest Playhouse

bottom of page