top of page

Sajtó

A HIERARCHIA TETEJÉN: A TÖRTÉNET (artisbusiness.hu)

"Elhivatottság, maximalizmus, feltétlen alázat a szakma és a nézők, de mindenekelőtt a történet iránt – e főbb irányelvek alapján született meg a Budapest Playhouse..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

ELŐSZÖR LÁTHATÓ HAZÁNKBAN NEIL LABUTE KÖVÉR DISZNÓ CÍMŰ DARABJA (papageno.hu)

"A Karinthy Színházban január 28-án debütál az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró, Neil LaBute híres szatirikus komédiája, a Kövér disznó..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

STABILAN ÁLLOK A LÁBAMON - INTERJÚ BALÁZS ANDREÁVAL (pingvinpatika.hu)

"Mielőtt felszállt volna a Görögországba tartó repülőgépre, interjút adott magazinunknak Balázs Andrea. Bár a 43 éves, gyomaendrődi születésű színésznőt Kasszás Erzsiként ismerte meg az ország, számos szerepet tudhat maga mögött. A műfajilag mindenevő, kiváló humorral megáldott színésznő olyan, amilyennek látszik: egy szerethető jó ismerős az utcából..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

A KÖVÉR DISZNÓ ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON (mixonline.hu)

"December elején tartották a Budapest Playhouse jövő évi sikerdarabjának olvasópróbáját a Karinthy Színházban. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiája, a FAT PIG (Kövér disznó) először kerül Magyarországon színpadra..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

ISMÉT ÖSSZEÁLL A NAGY SIKERŰ TORTÚRA EREDETI STÁBJA (port.hu)

"A Budapest Playhouse a 2017-ben nagy sikerrel bemutatott Tortúra című előadást követően most újra egy sikerdarabbal jelentkezik. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiája, a FAT PIG (Kövér disznó) először kerül Magyarországon színpadra. A próbák december közepén kezdődnek, a bemutató január 28-án lesz a Karinthy Színházban..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

ÖSSZEÁLL A NAGY SIKERŰ TORTÚRA STÁBJA (szinhaz.online)

"Ismét összeáll a nagy sikerű Tortúra eredeti stábja – egy Broadway-darabot mutatnak be januárban, a Karinthy Színházban..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

BALÁZS ANDREA FŐSZEREPLÉSÉVEL ÉRKEZIK A FAT PIG (deszkavizio.hu)

"2022. január 28-án mutatják be a Karinthy Színházban a Budapest Playhouse-zal együttműködve Neil LaBute FAT PIG (Kövér disznó) című darabját Iványi Árpád rendezésében és Balázs Andrea főszereplésével..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

ÚJRA SZÍNPADON AZ EGY KÜLÖNLEGES NAP (szinhaz.online)

"November 25-én ismét látható lesz a 6szín Teátrum színpadán az Ettore Scola filmje nyomán készült színdarab, az Egy különleges nap Dobó Kata és Réti Barnabás főszereplésével...." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

EZ AZ ÜNNEP VÁLASZT KÍNÁL ARRA, MIÉRT MARADTUNK MEG A CSAPÁSOK ELLENÉRE IS EZER ÉVEN ÁT  (Magyar Nemzet)

"Egyedülálló látványosság lesz – ígéri az Antenna Hungária – az idei augusztus 20-i, fővárosi Szent István-napi ünnepségsorozatot betetőző tűzijáték és fényshow. A 40 ezer pirotechnikai effektet felvonultató produkció jóval több hagyományos tűzijátéknál, erről beszélgettünk Réti Barnabással, a produkció szövegírójával..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

A BUDAPEST PLAYHOUSE FÜGGETLEN PRODUKCIÓS MŰHELY A TÜZIJÁTÉK KREATÍV CSAPATÁNAK ÉLÉN  (szinhaz.online)

"A nemrégiben alakult új, független produkciós műhely, a Budapest Playhouse nagy örömmel vállalta az Antenna Hungária felkérését, hogy az idei Szent István napi tűzijáték egy eddig ismeretlen, rendhagyó művészi koncepciót készíthessen el..."

Bővebben

AZ ÚJ „TŰZ ÉS FÉNYEK JÁTÉKA"  (szentistvannap2021.hu)

"Az ünnepi rendezvény koncepcióját Iványi Árpád álmodta meg, amely az államalapítás és a Szent István királyra való emlékezés mellett az Új „Tűz és fények játéka" tűzijátékkal, valamint nemzetünk megalakulását elmesélő narrációjával egészül ki.."

Bővebben

BEMUTATKOZIK A BUDAPEST PLAYHOUSE  (ekultura.hu)

"A Budapest Playhouse hazánk új, független kreatív alkotóműhelye, mely Iványi Árpád látványtervező-rendező, és Réti Barnabás színész-rendező vezetésével folytat produkciós tevékenységet."

Bővebben

INTERJÚ DOBÓ KATÁVAL ÉS RÉTI BARNABÁSSAL  (szinhaz.org)

"Szeretem azt a teret, amit a rendező-látványtervező Iványi Árpád megálmodott. Szakrális hely számomra a színház, hatalmas csodaként élem meg minden egyes alkalommal, hogy belehelyezkedhetek más emberek életébe, elmesélhetek egy-egy történetet."

Bővebben

HÁNYFÉLEKÉPPEN LEHETÜNK MAGÁNYOSAK?  (humenonline.hu)

"Az előadás nem másolja a filmet, de hűen idézi fel annak egyes részleteit: az ötletes díszlet (a rendező, Iványi Árpád munkáját dicséri a látvány) egyszerre mutatja Antonietta és Gabriele lakásának egy-egy szegletét, és engedi látni a száradó ruhákkal teli tetőt is, ahol a darab kulcsjelenete játszódik."

Bővebben

NAGY MARI AZ EGY KÜLÖNLEGES NAPBAN  (deszkavizio.hu)

"A nagy elődök, Sophia Loren és Marcello Mastroianni karaktereit a Hatszín Teátrumban látható előadásban Dobó Kata és Réti Barnabás játsszák. November 23-tól hozzájuk csatlakozik Nagy Mari, a Jászai Mari-díjas, érdemes színművész Egri Katitól veszi át a Házmester szerepét, amely a színműben sokkal hangsúlyosabb szerep, mint a mozi verzióban."

Bővebben

RÉTI BARNABÁS ÉS EGY KÜLÖNLEGES NAP  (diplomacia-mindenkinek.hu)

"A kulturális diplomácia hol csendesen, hol harsányan és látványosan épít hidakat. Minden művész, aki büszke magyarként sikeresen és elismerések ölelésében tevékenykedik külhonban, hozzájárul hazánk hírnevének öregbítéséhez. Egyikük Réti Barnabás."

Bővebben

EGY KÜLÖNLEGES NAP A HATSZÍN TEÁTRUMBAN  (szinhaz.org)

"A darab fő kérdése a magány és a szeretetnélküliség, az identitás keresése, a társadalom elvárásaival szembeni lázadás, hogy az egyén megtapasztalhassa valódi önmagát címkék és szerepek nélkül."

Bővebben

A HÍRES OLASZ FILM ADAPTÁCIÓJA  (corn&soda.hu)

Az alkotók – a történet feszültségét, sűrűségét kihasználva – olyan egyedi előadást hoztak létre, melynek hátterében ott lebeg a korszak fasiszta és háborús szelleme, miközben egy szerelmi dráma jelenik meg a színpadon."

Bővebben

 

 

A DRÁMA A LÉTELEMEM - INTERJÚ DOBÓ KATÁVAL  (fidelio.hu)

"Nehéz dolgunk van abból a szempontból, hogy akik látták a filmet, valószínűleg valami hasonlót várnak tőlünk. De engem fognak látni a nézők és Réti Barnabást, nem utánozzuk le Sophia Lorent, vagy Marcello Mastroiannit, mert annak semmi értelme nem lenne."

Bővebben

IVÁNYI ÁRPÁD ÚJ RENDEZÉSE - EGY KÜLÖNLEGES NAP  (szinhaz.hu)

"Magyarországon a darab új változatban, Iványi Árpád és Réti Barnabás átdolgozásában látható, akik a történetben elsősorban az univerzális emberi értékekre és problémákra helyezték a hangsúlyt, amelyhez a történelmi kor és a politikai légkör csak hátteret nyújt. Az előadást Iványi Árpád állította színpadra a Hatszín Teátrumban."

Bővebben

OLASZ FILMDRÁMÁBÓL KÉSZÜL ELŐADÁS  (deszkavizio.hu)

"Az Egy különleges nap című olasz dráma 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével. Ettore Scola alkotása elnyerte a Golden Globe-ot, és a legjobb idegennyelvű film kategóriában Oscar-díjra is jelölték. Ez a filmklasszikus Magyarországon most kerül először színpadra."

Bővebben

ETTORE SCOLA FILMKLASSZIKUSA A SZÍNPADON  (flyerz.hu)

"Az alkotók elsősorban az univerzális emberi értékekre és problémákra helyezték a hangsúlyt, amelyhez a történelmi kor, a fasizmus és a politikai légkör csak hátteret nyújt. A darab fő kérdése a magány és a szeretetnélküliség, az identitás keresése..."

Bővebben

bottom of page