top of page

Egy különleges nap

BEMUTATKOZIK A BUDAPEST PLAYHOUSE  (ekultura.hu)

"A Budapest Playhouse hazánk új, független kreatív alkotóműhelye, mely Iványi Árpád látványtervező-rendező, és Réti Barnabás színész-rendező vezetésével folytat produkciós tevékenységet."

Bővebben

INTERJÚ DOBÓ KATÁVAL ÉS RÉTI BARNABÁSSAL  (szinhaz.org)

"Szeretem azt a teret, amit a rendező-látványtervező Iványi Árpád megálmodott. Szakrális hely számomra a színház, hatalmas csodaként élem meg minden egyes alkalommal, hogy belehelyezkedhetek más emberek életébe, elmesélhetek egy-egy történetet."

Bővebben

HÁNYFÉLEKÉPPEN LEHETÜNK MAGÁNYOSAK?  (humenonline.hu)

"Az előadás nem másolja a filmet, de hűen idézi fel annak egyes részleteit: az ötletes díszlet (a rendező, Iványi Árpád munkáját dicséri a látvány) egyszerre mutatja Antonietta és Gabriele lakásának egy-egy szegletét, és engedi látni a száradó ruhákkal teli tetőt is, ahol a darab kulcsjelenete játszódik."

Bővebben

NAGY MARI AZ EGY KÜLÖNLEGES NAPBAN  (deszkavizio.hu)

"A nagy elődök, Sophia Loren és Marcello Mastroianni karaktereit a Hatszín Teátrumban látható előadásban Dobó Kata és Réti Barnabás játsszák. November 23-tól hozzájuk csatlakozik Nagy Mari, a Jászai Mari-díjas, érdemes színművész Egri Katitól veszi át a Házmester szerepét, amely a színműben sokkal hangsúlyosabb szerep, mint a mozi verzióban."

Bővebben

 

RÉTI BARNABÁS ÉS EGY KÜLÖNLEGES NAP  (diplomacia-mindenkinek.hu)

"A kulturális diplomácia hol csendesen, hol harsányan és látványosan épít hidakat. Minden művész, aki büszke magyarként sikeresen és elismerések ölelésében tevékenykedik külhonban, hozzájárul hazánk hírnevének öregbítéséhez. Egyikük Réti Barnabás."

Bővebben

EGY KÜLÖNLEGES NAP A HATSZÍN TEÁTRUMBAN  (szinhaz.org)

"A darab fő kérdése a magány és a szeretetnélküliség, az identitás keresése, a társadalom elvárásaival szembeni lázadás, hogy az egyén megtapasztalhassa valódi önmagát címkék és szerepek nélkül."

Bővebben

A HÍRES OLASZ FILM ADAPTÁCIÓJA  (corn&soda.hu)

Az alkotók – a történet feszültségét, sűrűségét kihasználva – olyan egyedi előadást hoztak létre, melynek hátterében ott lebeg a korszak fasiszta és háborús szelleme, miközben egy szerelmi dráma jelenik meg a színpadon."

Bővebben

A HÍRES OLASZ FILM ADAPTÁCIÓJA  (corn&soda.hu)

Az alkotók – a történet feszültségét, sűrűségét kihasználva – olyan egyedi előadást hoztak létre, melynek hátterében ott lebeg a korszak fasiszta és háborús szelleme, miközben egy szerelmi dráma jelenik meg a színpadon."

Bővebben

A DRÁMA A LÉTELEMEM - INTERJÚ DOBÓ KATÁVAL  (fidelio.hu)

"Nehéz dolgunk van abból a szempontból, hogy akik látták a filmet, valószínűleg valami hasonlót várnak tőlünk. De engem fognak látni a nézők és Réti Barnabást, nem utánozzuk le Sophia Lorent, vagy Marcello Mastroiannit, mert annak semmi értelme nem lenne."

Bővebben

IVÁNYI ÁRPÁD ÚJ RENDEZÉSE - EGY KÜLÖNLEGES NAP  (szinhaz.hu)

"Magyarországon a darab új változatban, Iványi Árpád és Réti Barnabás átdolgozásában látható, akik a történetben elsősorban az univerzális emberi értékekre és problémákra helyezték a hangsúlyt, amelyhez a történelmi kor és a politikai légkör csak hátteret nyújt. Az előadást Iványi Árpád állította színpadra a Hatszín Teátrumban."

Bővebben

OLASZ FILMDRÁMÁBÓL KÉSZÜL ELŐADÁS  (deszkavizio.hu)

"Az Egy különleges nap című olasz dráma 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével. Ettore Scola alkotása elnyerte a Golden Globe-ot, és a legjobb idegennyelvű film kategóriában Oscar-díjra is jelölték. Ez a filmklasszikus Magyarországon most kerül először színpadra."

Bővebben

ETTORE SCOLA FILMKLASSZIKUSA A SZÍNPADON  (flyerz.hu)

"Az alkotók elsősorban az univerzális emberi értékekre és problémákra helyezték a hangsúlyt, amelyhez a történelmi kor, a fasizmus és a politikai légkör csak hátteret nyújt. A darab fő kérdése a magány és a szeretetnélküliség, az identitás keresése..."

Bővebben

ÉLET HELYETT ÓRÁK  (mezeinezo.blog.hu)

"A két eltérő élethelyzetű, világlátású ember egy papagáj elszabadulásának eredményeként beszélgetni kezd (nem is túl sokat), és minket is megérint a köztük kialakuló intimitás..."

Bővebben

bottom of page