top of page

FAT PIG

Neil laBute: FAT PIG (Kövér disznó)

 

Az ünnepelt amerikai szerző híres szatirikus komédiája először kerül Magyarországon színpadra a Budapest Playhouse és a Karinthy Színház produkciójában. Tom sikeres és jóképű, menő állással egy nagyvállalatnál. Egy nap megismerkedik a szabadszájú és őrjítően vicces Helennel, aki meglehetősen molett alkata miatt erőteljesen eltér az aktuális szépségideáltól. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogyan kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket és alaposan próbára teszik Tom hitét és lelki erejét. Főhősünknek gyorsan rá kell döbbenie: az önbizalom és bátorság nem egyenesen arányos a jó külsővel.

 

A darab mai sikerorientált, tökéletesség-hajszoló, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel, mindezt pikáns és provokatív stílusban. Hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?

 

Neil LaBute humoros, de sokszor brutálisan sokkoló szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték. 

 

A darab főszerepében BALÁZS ANDREA, a Karinthy Színház országos népszerűségnek örvendő színésznője újra együtt dolgozik Iványi Árpád rendezővel és Réti Barnabással, így a nagy sikerű Stephen King: Tortúra eredeti stábja ismét valami emlékezeteset alkothat a színházrajongók örömére. Helen szerepe Balázs Andiért kiált, aki jól ismert komikusi vénája mellett most újra megcsillogtathatja szintén jelentős drámai képességeit.

 

Iványi Árpád és Réti Barnabás, a Budapest Playhouse vezetői a modern nemzetközi színvonalú színház stílusában egy olyan produkciót álmodott meg, amely a fiatalabb nézők érdeklődésére is számot tarthat. A címszereplő Balázs Andi mellett a darab főszerepeit Pásztor Tibor, Tóth Szilvia Lilla és Réti Barnabás játsszák.

 

Bemutató: 2022. január 28. Karinthy Színház. Rendező: Iványi Árpád

HAMAROSAN!

bottom of page