top of page

FAT PIG - KÖVÉR DISZNÓ - Sajtó

LEHET-E SZERELMES A JÓKÉPŰ KIGYÚRT EGY KÖVÉR DISZNÓBA? - KRITIKA (index.hu)

"A kövér embereket nem szeretjük. Tokájuk van, képünkbe tolják a hurkáikat, zsírosat, sokat és egészségtelenül esznek, mit esznek, zabálnak, szénsavasat isznak, és különben se tudják fegyelmezni magukat. Miért nem bírnak lefogyni? Hol itt az önfegyelem? Az esztétikum fensége? A törekvés a változásra? Tolják a popcornt, a pizzát meg a kólát tonna- meg literszámra, és csodálkoznak, hogy nem fogynak le. Ha valaki kicsit molett, de cserébe legalább vidám, pozitív, jó fej, azt még toleráljuk, de ha valakin reng a háj, az ne jöjjön közénk. Pláne, ha nő..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

TE FELÁLDOZNÁD A BOLDOGSÁGODAT MÁSOK VÉLEMÉNYE MIATT? - KRITIKA (fidelio.hu)

"Vajon létezik olyan fizikai tulajdonság, ami már az ember boldogságának útjában áll? Mi a fontosabb: a mindent elsöprő, kölcsönös szerelem, vagy hogy mások mit gondolnak rólunk? Ki lehet kászálódni a felszínesség mocsarából? Mi az az áldozat, amit szívesen meghozol a szerelmedért? Ezen kérdések körül pörög a Karinthy Színház nemrégiben bemutatott darabja, a Fat Pig Balázs Andi főszereplésével, amit botránydarabnak is titulálnak. Hogy botrányos-e, azzal kapcsolatban vannak kétségeim, a darab után pedig még számtalan kérdés is felmerült bennem..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

NEM KELL MINDENKINEK EGYFORMÁNAK LENNIE - INTERJÚ BALÁZS ANDREÁVAL (fidelio.hu)

"Január 28-án mutatja be a Karinthy Színház a Budapest Playhouse független produkciós műhellyel közösen, Iványi Árpád rendezésében Neil LaBute szatirikus komédiáját, melynek főszerepét Balázs Andrea alakítja..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

NEM A KÜLSŐ SZÁMÍT? SZÍNHÁZ GYÁVÁKNAK - KRITIKA (mezeinezo.blog.hu)

"A nyilvános főpróba közönsége majdnem egészen megtöltötte a színházat és jól viselte magát, de ez nem is meglepő: Neil Labute vígjátéka (2 részben) Iványi Árpád rendezésében kellően pörög, egészen leköt minket, sőt energetizál...." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

 

MŰANYAG BOLDOGSÁG - KRITIKA (potszekfoglalo.hu)

"…ami csak addig van, amíg elölnézetből, egy szögből látod, aztán minden más rátekintésből már csak olyan, mint a lepattogzott karácsonyi giccsfigura. Oda a nyálcsorgató varázs… Iványi Árpád Neil LaBute Fat Pig c. Broadway-botrányt kavart szatíráját rendezte a Karinthy Színházban olyan tovább habosított, feszített szatírává, amely porig zúzza azt az egész világot, amelyben azt hisszük, hogy otthonosan berendezkedtünk, vagy legalábbis minden vágyunk tudat alatt az volt, hogy otthonra leljünk benne. A darabot megnézve eme “otthon- teremtés” sokáig jó szájízzel biztos nem fog menni – és ez ad még némi reményt…" 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

BÁTORSÁGPRÓBA A KARINTHYBAN - KRITIKA (cornandsoda.hu)

"A darab korunk fontos jelenségét mutatja be provokatív módon. Bátran mutat tükröt a külsőségeket az igazi emberi értékek elé helyező társadalmunknak. A „ki mit szól” kontra egyéni boldogság ütközése még a modernek mondott 21. században is napi kérdés..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

TÉNYLEG ILYENEK LENNÉNK? - KRITIKA (deszkavizio.hu)

"A FAT PIG-et elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik, ha egy színdarab nem csak szórakoztat, hanem tanít is valamit, amit tovább vihetünk, ami teret ad ahhoz , hogy innentől kezdve mi is másképp lássuk a környező világot. Szerintem ez a darab ebben nagyon erős, de a sikere mégsem ennek, hanem a négy színész kimagasló játékának köszönhető, akik szívük-lelkük beleadták abba, hogy a közönség egy olyan színvonalas előadást kaphasson, melyre maga Karinthy Márton is méltán büszke lehet odafentről..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

NEM ENGEM ZAVAR, HANEM TÉGED! - INTERJÚ BALÁZS ANDREÁVAL (kultura.hu)

"Újra végig kellett hallgatnom azokat a mondatokat, bántásokat, amelyeket az életem során kaptam. Hemzseg tőlük a darab, amely egy molett könyvtároslányról szól, aki beleszeret egy nagyon jóképű fiúba, aki viszontszereti. Minden rendben van: igazi nagy, elsöprő szerelem. Jókat esznek, beszélgetnek, szeretkeznek. A dolog egészen addig működik, amíg a fiú munkahelyén ki nem derül, hogy kövér nővel jár és él. Kiderül, hogy a környezet és a társadalmi elvárások miként befolyásolják az embert. És hiába van minden rendben a kapcsolatukkal, hiába nagyon szerelmesek, a fiú egyszerűen nem tudja nem meghallani a rengeteg bántást, és nem képes őket feldolgozni...." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

A FAT PIG A KIREKESZTÉS RÚT TERMÉSZETRAJZA - KRITIKA (pepitamagazin.com)

"Az amerikai Neil LaBute darabja érte kiált, feltehetően leginkább miatta mutatták be a Karinthy Színházban. Egy erőteljesen teltkarcsú, szabadszájú, kedves, empatikus könyvtárosnőről szól, aki őszintén kimondja a véleményét. Élvezi az életet és a munkáját. Érdekli, ami körülötte van. Vállalja önmagát. Esze ágában sincs véget nem érő fogyókúrákkal sanyargatni magát. Jól megvan a bőrében, ami akkora, amekkora..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

ÚJ PRODUKCIÓVAL INDÍTJA A 2022-ES ÉVET A BUDAPEST PLAYHOUSE - AJÁNLÓ (cseppek.hu)

"Az előadást a Karinthy Színházzal közösen, január végén mutatjuk be, és biztos sok vitát vált majd ki a nézőkből. Szeretnénk, ha mindenki úgy állna fel az előadás végén a székéből, hogy jól szórakozott, de a darab mégis nyomot hagyott benne és elgondolkodik. Igyekeztem egy-egy jelenet időzítésével, a zenei aláfestéssel, illetve a fények változásával még egyértelműbbé tenni a darab üzenetét. Az előadás egyfajta terápia is lesz: aki megnézi a darabot és felismeri saját problémáit, végül ráeszmél, hogy lehet másként is csinálni..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

AZ ELŐADÁS EGYFAJTA TERÁPIA IS LESZ - INTERJÚ IVÁNYI ÁRPÁDDAL (szinhaz.online.hu)

"Kamaszkoromban a saját bőrömön tapasztaltam, milyen, ha kivet, kiközösít a társadalom. Mivel beszédhibás voltam, dadogtam, a fiatal éveim nekem is gúnyolódások és kirekesztettség érzés légkörében teltek. De rájöttem, hogy ebből ki lehet jönni: lényegében a legtöbb dolog az önbizalmon, a tudatos létezésen és akaraterőn múlik, illetve vannak, akik beállnak a sorba és vannak, akik nem; a boldogságunk, boldogulásunk nem ezen múlik. Neil LaBute darabja a mai világ férfi-női szerepeiről, hatalmi játszmákról és a mostanság oly divatos politikai korrektségről szól..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

FONTOSNAK TARTOM A JELENSÉGET, AMIRŐL A FAT PIG SZÓL - INTERJÚ IVÁNYI ÁRPÁDDAL (pm.hu)

"Számomra nagy élmény volt, amikor megismerkedtem LaBute művével, és fontosnak tartom a jelenséget, amiről a Fat Pig szól. A darab azzal foglalkozik, hogy van a gyönyörű ember meg a többi, hiányosságokkal élő. A téma azért érdekel, mert katasztrófának tar­tom, hogy ebben a tekintetben egyre jobban mennek az emberek lefelé a lejtőn. Alig van olyan platform, ahol tud érvényesülni, aki nem tudja vagy akarja az életét a társadalmi kreditek szerint élni..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

ISMÉT ÖSSZEÁLL A NAGY SIKERŰ TORTÚRA EREDETI STÁBJA - AJÁNLÓ (artnews.hu)

"December elején tartották a Budapest Playhouse jövő évi sikerdarabjának olvasópróbáját a belvárosban. Az ünnepelt amerikai szerző és forgatókönyvíró híres szatirikus komédiája, a FAT PIG (Kövér disznó) először kerül Magyarországon színpadra. Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából, és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadway-n, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték. Legutóbb pedig kortárs opera készült belőle, melyet most mutatnak be New Yorkban!.." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

BALÁZS ANDI EGY IGAZI BOTRÁNYDARABBAN LÉP SZÍNPADRA - AJÁNLÓ (marieclaire.hu)

"A FAT PIG – Kövér disznó című botránydarab címszereplője hadat üzen a női szépségről alkotott sztereotípiáknak. Balázs Andrea ezúttal egy szerelmi történet női főhősét alakítja, aki molettebb alkattal is csábító, önazonos, jókedélyű, szexi nő - ez pedig a darab állítása szerint is fontosabb, mint a külsőségek. Andi partnere a történetben a Barátok köztből is ismert Pásztor Tibor, aki miután szerelmes lesz egy molett nőbe, folytonos munkahelyi szekírozások kereszttüzébe kerül..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

 

SZÉPSÉGIDEÁLT BONCOLGAT A KÖVÉR DISZNÓ - AJÁNLÓ (mixonline.hu)

"Már nem kell sokat várni a Broadway botránydarabjára, a Fat Pig január végén debütál a Karinthy Színház színpadán. Január 3-án hétfőn, Iványi Árpád vezetésével elkezdődtek a darab próbái is. Pásztor Tibor és Tóth Szilvia Lilla már az első alkalommal fergeteges párost alkotnak, mint Tom és Jeannie..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

BALÁZS ANDREA FŐSZEREPLÉSÉVEL ÉRKEZIK A FAT PIG - AJÁNLÓ (deszkavizio.hu)

"A darab a mai sikerorientált, külsőségekre építő társadalmunk és kapcsolataink szatírája, mely számos fontos kérdést tesz fel: hol van a saját boldogságunk ahhoz képest, amit másoknak mutatni akarunk? Mennyire tesszük magunkévá, amiket környezetünk mesél rólunk? Megtartható-e önmagunkba vetett hitünk? Milyen hatással van életünkre a fizikai megjelenésünk?..." 

                                                                                                                                                                                                     Bővebben

bottom of page