top of page

CASTING

Neil laBute: FAT PIG (Kövér disznó)

CASTING

 

A BUDAPEST PLAYHOUSE meghallgatást hirdet hivatásos színészek számára Neil LaBute 'Fat Pig' c. színdarabja magyarországi ősbemutatójának főszerepeire.

A darabról: Neil LaBute szatírája a modern kori szépségideál kérdését járja körbe, annak tükrében, mennyire fontosak a külsőségek a siker és elismerés szempontjából, és mennyire kényszerül megváltoztatni valaki önmagát az érvényesülés érdekében. Az eredeti bemutató 2004-ben volt az Off-Broadwayn, a darabot Legjobb Vígjáték kategóriában Olivier-díjra jelölték.

A történet főhőse Tom, egy nagyvállalat feltörekvő munkatársa, aki egy véletlen folytán megismerkedik a szabadszájú Helennel, aki molett alkata miatt erősen eltér a megszokott szépségideáltól. Tom mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta, ám ahogy kapcsolatuk elmélyül, a munkahelyi viccek és szekírozások Helen alkatát illetően egyre inkább megmételyezik az életüket, és alaposan próbára teszik Tom hitét és lojalitását...

A darabot a 2020/21-es évadban mutatnánk be Budapesten, és a havi 2-4 fővárosi előadás mellett vidéki vendégjátékokat is tartanánk. A darab rendezője Iványi Árpád (Tortúra - Karinthy Színház, Egy különleges nap - Hatszín Teátrum, Csipkerózsika, Aladdin, Hókirálynő, Hamupipőke - a Noir Színház mesejátékai), a főszereplő Balázs Andrea.

Az alábbi szerepekre keresünk megfelelő színpadi tapasztalattal rendelkező színészeket:

TOM (férfi főszereplő)
30-as, fiatal vállalati dolgozó. Nagyon sikeres a munkájában, jóképű, ad a megjelenésére, de belül bizonytalan, mások véleménye nagyon fontos a számára. Próbál megfelelni az elvárásoknak és ezért akár a saját boldogságát is kockára teszi. Szerelmes lesz a túlsúlyos Helenbe, ami miatt munkahelyi viccelődések céltáblájává válik. Ez a konfliktus traumatikus élménnyé válik a számára. Jó humorú, erős komikusi képességekkel bíró színészt kíván, aki képes mélyebb lelki problémák megmutatására is, és nem fél sebezhetőnek mutatkozni a színpadon. Fontos, hogy fizikailag fitt legyen, az utolsó jelenetben fürdőnadrágban játszik.

JEANNIE (vezető női mellékszereplő)
30-as, fiatal könyvelő egy nagyvállalatnál, csinos, vonzó nő, temperamentumos, aki hajlamos a drámai túlzásokra, amivel gyakran elijeszti a férfiakat. Régóta szingli és kétségbeesetten vágyik párkapcsolatra. Ad a megjelenésére és sokat tornázik. Tetszik neki Tom, a munkatársa és nagyon rosszul viseli, hogy a férfi egy túlsúlyos nőt részesít előnyben vele szemben, ami komolyan aláássa az önértékelését. Nagy, komikus jelenetei vannak, de fontos a drámai véna és hogy természetes legyen, inkább az amerikai dramedyk játékstílusában a magyar bohózatok helyett. Fontos, hogy jól nézzen ki bikiniben, mivel a darab utolsó jelenetében úgy jelenik meg.

A jelentkezéseket fényképes szakmai önéletrajzzal és videós bemutatkozóval várjuk a budapestplayhouse@gmail.com e-mail címen 2020. június 30-ig. Kérjük, azt is írjátok be a jelentkezésetekbe, hogy milyen futó előadásokban szerepeltek!

Díjazás megegyezés szerint, a független színházi sztenderdek alapján. (Próbadíj és előadásonkénti fellépti díj.) A vendégelőadások magasabb fellépti díjjal járnak.

bottom of page